fredag, november 09, 2007

Nostalgi och fitthår

Istället för att plugga har jag idag fördjupat mig lite i nostalgins härliga avgrunder och botaniserat lite i vad 80-talister minns från uppväxten. Det är inte utan att det kniper i hjärtat när man tänker på det. Det var luktsuddigum, jazzbyxor, Fruit of the loom-tröjor, Amigadatorer med MS-DOS där man febrilt satt och försökte komma in på Larry genom att svara på frågor för att bevisa att man var 21, samla på kapsyler, servetter, underlägg, glasspinnar, tablettaskar, frimärken os v i all evighet. Det var brevvänner och kedjebrev och thésvamp. Det var Roxette, Ace of Base, Backstreet Boys, Paradisio och Aqua. Det var mellanstadiedisco med Bryan Adams, Elton John och Celine Dion, USA-sockar, tights och sprayad snedlugg. Det var bygga kojor, leka ryska posten, hemliga klubbar och pussleken och hoppa kråka på rasten. Det var inspelning från radion på kassettband och Bolibompa klockan 18. Det var Berts dagbok och det var Täppas, Trasdockorna, Ika i rutan, Boktipset, Björnes magasin, Hajk, Pippi Pelikan, Joelbitar, Bullen, Inspector Gadget, Barbapappa, Babar, Mumin, Lillstrumpa och syster yster, Disneydags, Voxpop pch Pingu. Och vilken 80-talist hade inte MacGyver som sin första kärlek? Jag spelade in introt med min kassettbandspelare från TV:n och lyssnade på det om och om igen.
Eftersom Bolibompa var det enda barnprogram som fanns att tillgå grep vi efter halmstrån, lillebror och jag, för att få vara uppe lite längre. Linus på linjen, Anslagstavlan och den där vinjetten när solen gick upp och ner räknades som barnprogram för "det var ju tecknat".

Har tittat lite YouTube-klipp och frossat i gamla barnprogram och vinjetter från SVT och sprang på en helt hysterisk kul klassiker. Luuk som fitthår. Need I say more.

Inga kommentarer: