måndag, november 26, 2007

NOTE TO SELF

Härmed inleds min vita månad (den första sedan jag började nyttja alkohol men förhoppningsvis inte den sista). G som kom och överraskade mig med en kort visit igår fick min bag-in-box hemskickad med sig och nu är det dags att testa exakt hur långt det där alkoholproblemet sträcker sig.

- Det är inte okej att ligga på toalettgolvet med byxorna nere vid anklarna för att man var tvungen att kasta sig ner på golvet och kaskadspy när man sitter på toaletten och knappt ens hinner spola innan maginnehållet plaskar mot vattenytan och skvätter upp i ansiktet.

- Magsyra blandat med halvsmält mat som frustas upp genom näsan är fruktansvärt äckligt.

- Små partiklar av halvsmält mat indränkt i magsyra sitter gärna kvar någonstans bakom näsan/bak i svalget och vägrar försvinna. Det är inte trevligt.

- Att vakna upp och gråta för att man ser blixtar framför ögonen och det känns som om huvudet ska explodera är inte ett acceptabelt offer för att dricka och "ha kul".

- Att fräta sönder tänderna är inte okej.

- Att kallsvettas floder och inte kunna behålla varken vätska eller fast föda på över ett dygn resulterar i ojämn hjärtrytm som känns i hela kroppen och som du konstant hör dunkandes i huvudet. Efter ett tag blir du så svag att du resignerar och kroppen börjar domna bort - Inte okej.

- Att inte ens kunna svara i telefon när dina föräldrar ringer eller följa med på saker du bestämt för att du är bakis är inte okej.

- Att dricka tills du stupar eller tills det inte finns något kvar att dricka/krogen stänger och ingen vill ha efterfest är inte okej.

- Att ha minnesförluster på flera timmar är inte okej.

- När man super bara "för att" och gör det varje helg är det inte ens kul längre och när man dricker alkohol utan att det ens är kul är det enbart destruktivt - inte okej. Att dricka så mycket att man inte ens kommer ihåg kvällen är inte heller så kul.

- Att ligga bakom nerdragna persienner en hel helg med fint väder utan att ens kunna sitta upp är INTE OKEJ.

- Att gå ut för att ta någon öl och inte kunna sluta dricka är inte okej.

- Att köpa sprit i baren med kortet tills det stänger utan att man ens vet hur mycket man gjort av med är inte okej.

- Att gå ner i vikt och ha feber fram och tillbaka en månad som resultat av allt supande är inte okej.

- Att vara 24 och bete sig så oansvarigt är inte okej. Att förstöra sin kropp och psyke är inte okej.

- Att supa varje helg är inte okej. En vinare, två 6:or drinkar, två 6:or shots och fyra starköl är mycket om man är 1,73 och väger uppskattningsvis 56 kilo. Åtta stark på förfesten och sedan fortsätta dricka konstant på krogen är inte okej.

- Tänk på hur mycket man kan göra istället för de pengarna och framför allt all den tiden som nu går åt till att ligga och kräkas tarmarna ur sig och tro att man ska dö.

Inga kommentarer: