torsdag, februari 12, 2009

In the flesh

Grannarna ovanför verkar ha sjutton barn som får springa lite hur de vill. När vi flyttade in på lördagen hade de barnkalas; det var skrik och spring hela dagen. Dessvärre verkar det som att de flesta av barnen var hemmahörande i lägenheten och ytterst få av ungdjävlarna åkte hem. På kvällen avlöstes barnkalaset av vad som tolkades som en vuxenfest, balalajkamusik och skrik och TV-brus, ungarna verkade få vara upp till minst klockan 01. Oh well, det var visserligen lördag så jag lade en kudde över huvudet och försökte somna så gott det gick. Dagarna har sedan visat sig vara ungefär likadana, ungar som springer över vårt tak som en mindre elefanthjord, varje gång de spolar vatten dånar det i väggarna och ovanför sängen uppstår ett droppande ljud varje gång de är på toa. I måndags eller tisdags skrek någon av ungarna osedvanligt högt, ilskna falsettskrik som trängde genom taket, då var klockan över 00.00, tro fan det att ungarna skriker när de verkar få vara uppe hur länge de vill. 


I alla fall, okej tänkte vi, man vänjer sig väl vid det, what else is there to do liksom. Igår efter att G kommit hem från jobbet och vi varit iväg och handlat tänkte vi sätta upp hatthyllan eftersom hallen nu är färdigmålad. Klockan var 21.00, har för mig att man inte får borra efter klockan 20.00 men alltså vi måste ju få sätta upp någonting i lägenheten och 21.00 är inte speciellt sent. Efter någon minuts borrande hörs det dunkande uppifrån. G tittar på mig och frågar om detvar någon som dunkade; jag vet inte, svarar jag, det kan ju varit någon av deras ungar som kastar sig mot golvet som vanligt. Borrar lite till och då hörs det igen, samma ljud. Vad i helvete liksom?! Blev tvärförbannad. Hade lust att springa upp och sparka in deras dörr och skrika. Vaddå kasta sten i glashus. Vet inte om det var medvetet dunk eller inte men blir förbannad igen nu när jag tänker på det. Hatar grannarna. Känner instinktivt att de är kompletta idioter som förtjänar att lida. Hur i helvete har de mage att dunka i golvet efter någon minuts borrande? Vi har ju för fan nyss flyttat in, vi måste rimligtvis få sätta upp nödvändiga saker på väggarna och situationen blir fullkomligt absurd om man betänker det faktum att vi får stå ut med deras jävla oväsen dagarna i ända, från klockan 6 på morgonen till 01 på natten, medan de inte kan ge oss utrymme att ens sätta upp en jäkla hatthylla klockan 21.00 på kvällen. Imbecilla avskum, hoppas ungarna ramlar ner i hisschaktet.

Vet inte om de har någon tonårig unge inspärrad någonstans där uppe också för imorse vid 06.55 var det någon som skrek och grät och svor i vad som lät som ett typiskt tonårsutbrott.

Längtan efter hus har aldrig varit större än nu.

Kollade efter jobb igår förresten. Jag vill typ dö.

Inga kommentarer: